Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z celowaniem na laptopie !

asdffghjhk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam mały problem. Kupiłem wczoraj laptopa nowego i pobrałem na niego BF3. Wszystko śmiga ładnie tylko mam mały problem. Przy celowaniu mam lekkie opóźnienie co mnie denerwuje bo na PC czegoś takiego nie miałem. Jak sie tego pozbyć? Na googlach nic nie piszą. Proszę o pomoc bo nie da sie grać. Laptop jest nowy kupiony dokładnie wczoraj,

Sprzęt:

Procesor - i7 3630QM 4 rdzenie 2.40 GHz - 3.40GHz TB

Ram - 8 Gb

Karta Graficzna - geforce gt 640M 2 Gb

Opublikowano

Na necie piszą że to wina monitora i tylko wymiana pomoże. Na jednym chodzi im płynnie a na drugim ścina :x Nie wiem jak mam Ci pomóc, tylko Cię informuję że to może być wina monitora twojego laptopa.

@edit

Może spróbuj dać większe odświeżanie w opcjach. z 60Hz do 75Hz czy 85Hz, nie pamiętam dokładnie.

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Opublikowano

Czytam właśnie że taki problem na Ps3 to standard :P Może wina serwera? Sprawdź jaki masz ping, jak duży to go zmień na inny. Bardziej chyba nie pomogę.

by Valky

Opublikowano

Na jakim poziomie FPS są to spadki ? Czy na większych mapach jest to bardziej odczuwalne ?

Sorry ale ty czytałeś temat? Masz 6k postów ale czasami pierdolisz jak poparzony ;x

@top Jak wyłączysz akcelerację (panel sterowania > myszka) to ustaw jeszcze w panelu czułość na połowę (dokładnie na połowę) a czułość jaka ci pasuje ustaw w BF w ustawieniach. BTW. masz podczepianego szczura, tak? xD Spróbuj znaleźć sterowniki do myszki (czasami są jak kupisz popularniejszy model) i ją wyreguluj. A tak pozatym BF nie laguje? Bo jak czasami mi FPSy spadną to też mam "gumowy celownik"

Opublikowano

Sorry ale ty czytałeś temat? Masz 6k postów ale czasami pierdolisz jak poparzony ;x

@top Jak wyłączysz akcelerację (panel sterowania > myszka) to ustaw jeszcze w panelu czułość na połowę (dokładnie na połowę) a czułość jaka ci pasuje ustaw w BF w ustawieniach. BTW. masz podczepianego szczura, tak? xD Spróbuj znaleźć sterowniki do myszki (czasami są jak kupisz popularniejszy model) i ją wyreguluj. A tak pozatym BF nie laguje? Bo jak czasami mi FPSy spadną to też mam "gumowy celownik"

Piszesz poważnie ? Gnoisz mnie za mój post a na końcu swojego pytasz o to co ja w poprzednim ? Logika ?

Na googlach nic nie piszą, bo nazywają to inaczej. Gdy wpiszesz aiming lag będziesz miał tego masę. Pół roku temu była o tym cała dyskusja, skończyło się na narzekaniach.

Powiedz jeszcze czy na singlu też to się dzieje ?

Możesz spróbować ściągnąć BF3 Setting Editor i włączyć Raw Mouse Input

Opublikowano

A tak pozatym BF nie laguje? Bo jak czasami mi FPSy spadną to też mam "gumowy celownik"

Śmieszne ... hejtujesz go za pytanie a sam je zadajesz ...

by Valky

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...